dilluns, de juliol 18, 2016

Tours d’Areu. Via Alcotest, 7a+, 200m


Doncs si que va ser un bon test...de grau i de coco, però també un plaer repetir aquesta via de qualitat excepcional.
El Piola la deuria obrir en la seva època més hardcore, ja que el grau està colladíssim i la distància entre xapes són bastant picants...i en 3er llarg, ratllant l’expo...després vam llegir a la guia local de portar algun flotant opcional, però fer-la només amb exprés va ser una experiència que ara no canviaria.
Només vaig encadenar el segon i tercer llarg...però quin llarg!...la resta de blocs hem van tombar.
Ull a l’últim llarg, hi ha l’últim parabolt  10m abans del cim i no saps per on tirar, a la dreta hi ha una via d’espits....cal anar recte, per l’esperó, més fàcil del que sembla, fins una terrasseta on trobem la R a la dreta.

Accès: a la meitat del carrer principal de Sallanches, direció Chamonix, trencar a mà dreta cap al carrer de l’oficina de turisme, seguir a la dreta, direcció en paral.lel i contrària a la del carrer principal i desprès a l’esquerra en forta pujada cap al pàrquing del antic remontador Burzier o camí del refugi Duran.
Al pàrquing (gran esplanada asfaltada entre apartaments) es pot dormir molt tranquil. Pujar caminant pel carrer que asfaltat que puja i de seguida es transforma en pista fins al refugi Duran i d’allà evident cap a peu de paret. (1h30’). La via és rapelable.



Les topos d'aquestes dues les podeu trobar al www.camptocamp.org , junt amb la descripció que he fet no heu de tenir problema. Després vam comprar la súper-recomanable guia local que cobreix tota les tàpies i esportiva de la vall de l'Arve: http://www.escalade-74.com/topos/topo_arve.htm