dimarts, de març 11, 2014

Perles.Pilares de la tierra, 7a+ i Cien herejías, 7a+

Dissabte vam anar a Perles a gaudir de la seva roca perfecta al solet, on hi tinc pendents vies de varis llargs de la guia de l’Alt Urgell del Miquel. Tambè vam detectar vàries líneas noves que no hi surten.

Ens decidim primer per la “Pilares de la tierra”:
LL1 preciós, un 7a+ ben equipat. Falta la primera xapa, però no afecta. Comença amb parabolts  i continua amb espits.
LL2. També molt bo, però amb espits d’alumini. En arribar a la penúltima xapa hi ha una excursió amb el crux obligat. A mes, arribes sota l’espit i no el pots xapar, te l’has de passar i xapar encongit…tot plegat te una caiguda lletja sense sentit. Amb les mateixes expansions però ben ubicades, es podria fer molt millor.
El últim llarg la topo també està de 7a+, però no ens quadra: son parabolts nous que s’enfila per una planxa desplomada i llisa, amb mes pinta d'Ae que de seté i que desprès segueix per unes grades…un pena, ja que la placa de l’esquerra es veia molt maca. Decidim rapelar i aprofitar mes el temps amb una altre via. Si algú l’ha fet i vol confirmar el grau d’aquest llarg, s'agraeix.
En definitiva, una línia que podria ser molt bona però està mal equipada, fins i tot les R’s serien més còmodes ubicant-les millor.


Anem a la “Cien herejías”, una via “10”...per babejar.
Equipament sense problema, tirant a abundant i graus mantinguts i apretadets: 7a, 6b+, 7a+ i 6b+
LL1 amb spits M10 inox  empalmable amb LL2, resta amb parabolts inox, 
El 7a+ te un crux amagat que hem tomba.

Rapelable amb simple de 80m.