dilluns, d’octubre 05, 2009

Ser o no ser...a la Calavera

Com el meu amic Hamlet, compartim certs dubtes existencials sobre “La Calavera”:





Via “Els incondicionals”, 7b+
Es la segona via que trobem baixant de la ferrada, amb l'inici empassat perls esbarzers.
Algun dels “incondicionals” l'ha feta?


La següent de l’esquerra, “L’Ètica”, li posen LL1+LL2= 7c, per mi es un clar 7b si agafes la llastra del mig, molt qutre i a punt de saltar. Segurament es pot fer sense, però pica bastant més...llavors ja quadraria el grau

La següent de l’esquerra, “La Tècnica”, LL1+LL2= 7b, es una via gloriosa, de les millors de Montserrat.
Seguint cap a l’esquerra, informar-vos que la 6ª via, la “Sexta", 7c, es veu des del terra que li falta una xapa, diria que l’espàrrec està be i portant una xapa i femella M10 el tema queda solucionat.

En moltes vies els ancoratges estan ja deteriorats i en concret alguns força malament (per exemple a la fissura de 7b+ del LL1 de “Vertigen” ), caldrà anar pensant en un reequipament. Una llàstima ja que aquest sectoràs es mereix el millor.


Via “Batura”
A l’esquerra de tot, ja al final del sector (i a la dreta d’un bloc alt on hi ha petites vies de 8m equipades) a la guia el LL1+LL2 està ressenyat de 7b+ que a vista no em va quadrar gens, però que al segón pegue ja si. Calia netejarla una mica i ja està....
I la de la seva dreta, “l’Etnia” (LL1+LL2=7c) surt bastant mes dura i amb la segona xapa mal ubicada, però molt bona.

7 comentaris:

Fernando ha dit...

Pos no te puedp ayudar, pues nunca he escalado en ese lugar. Me apuntaré ne el libro los bradows propuestos para cuando tenga nivel.
Me han comentado que la ferrata es un poco fea y que mejor tirar una cuerda adicional (?)
Salut

Piju ha dit...

Hola Fernando,
Els esglaons de la ferrata estan ben collats, però distanciats i fas passos de peu-mà que degut a la verticalitat podrien ser Vº... amb la motxilla ja es un bon escalfament, es pràctic, ja que d’entrada et pots posar a escalar una via dura, je, je,...i l’aproximació des de el cotxe es molt ràpida (5-10 min.)
A part dels esglaons sempre hi ha uns trams de cordes doblades on t’hi pots agafar i baixar mes còmodament. Estan lligades a trams fent bucles, de forma que pots ancorar-t’hi i fer-les servir de línia de vida , però millor no caure ja que els bucles son molt llargs.

Rapelar deu ser l’opció mes segura, però ull, conta amb uns 40m!, i si la vols deixar fixa, llavors pots assegurar-t’hi a la pujada amb algun bloquejador.

Qualsevol escalador ha de poder baixar per allà amb totes les garanties, però la veritat es que es el típic lloc que a la llarga et confies i...drama! ...cal anar concentrat

Tranki ha dit...

heheh,

FERRATA: ostres, a la llarga baixes amb xancles i sembla entre III i IV...amb peus mà ( que medeixo just 1,70 i flipo)...quan hi vas assíduament "fluts" però no deixa de ser im "solo" de uns 30 mts justos ( no 40...). La darera vegada vaig rapel.lar...de pujada sembla que et confies més i ja no es fa tant...no sé.

VIES: De esquerra a dreta.

Al costat del bloc de vies curtes.

LA PRIMERA: posava 7b o 7b+ a la guia...ALMENYS 7b+...són vies que a vista flipes...estil santbenet pèrò llargues..no sé...jo vaig pujar per la fissura i baixant només marcant la part de dalt. Tot i fer-la a la primera em va costar molt el pas de sortida de la baumeta. ALMENYS 7b+ fijo...i dur

LA seguüent(a la esquerra de la fissura),7c..trencadot, en realitat és és de dits i tècnica que atlètica, com l'altra...equilibris en placa-esperó...no em va molar.
LA FISSURA...l'altre dia la vam fer fins dalt, i per escalfar...marcava 7a+ i la veritat es que per ser de fisura es va fent...a dat té un "passet" i la resta diedre fissura ...MOLT MACA.
A LA DRETA DE LA FISSURA: entrada COMÚ iq ue fa una "Y"..la de la esquerr és 7c/c+...el PAS INICIAL és mOLT DUR, a la segona xapa...una mica de vidilla, mal repòs i crux de dits en desplom...no he arribat mai a la segona r...la repisa enmig talla el tema...
LA varinat de la dreta..el crux segueix estant a la segona xapa i la resta més homogènia i de canto mot guapo..diuen 7c...hib han reposets...MOLT BONA.

La fissura de vertígen, apart del rovell el tema és que a l'inici de la fissura ALLUNYA perillosament i encara que al final te'n surts pot ser causa de caigfuada amb lesió..no mola.

XAPA treta al 7a? Jo n'havia vist una ( eliminada pero amb el parabolt sense enfonsar)...en els dos 7c i 7c`que pujen a la esquerra. En el 7a si vas recte un cop feta la entrada ËS MËS DUR...i la lògica duu a pujar per la dreta..més homogeni per`po on igual et sates la xapa o costa cosir-la...pot ser això? i ha bon cnto...6b de forats...

A la dreta hi ha un 7a+ BONISSIM...inicxi estrany, desplom de dits i 25 metres de pila...comparteix cadena ( o no) amb el 7b+ que dius ( ETICA)...buf...és una via que coniexent-la es fa millor ( mai flútan)...però hi ha el"bloquet de baix...un pas burrot i alfinal el crux de presa petita que mab calor tomba a més d'un...LA PART FINAL ( l'he feta venint del 7a+ i venint de ETICA donatq ue a la esquerraesta la sortida "rovellada", té el fet que tens el repos-repisa abans de començar...però tot i de ganda no pots didtreure't...si fas els 40 mts fijo que he fet MOLTS 7b+'s molt més facils!!!! però no vé de un plus...

Les vies a la dreta del tor, abans de la ferrada...no les he provat...m'han comentatq ue són a bloc no?

Saluuut

RECOMANACIÓ: "S de Sorro a Guilleumes"...trigues igual per baixar...escalfes a un 6c+ deu estrelles i cal muntar-lo per sota ( allunya en un tram al mig"...és una via IMPRESSIONANT, que ho té tot ( desplom, pas burrrrrro entrant, plac fina, mur i final exigent i ben assegurat)...esta de 7c però pica una mica ( no qan el coneixes)...roca brutal, poc blanca, i traçat encertadíssim enmig de un mur inexpugnable...val la pena mirar.la...!

Piju ha dit...

Ei Tranki,

Gràcies per la info,

Ja em mola saber que almenys algú ha fet les dues vies de l’esquerra (Batura i Etnia) i amb aquest plus mes la cosa queda mes lògica. El pròxim dia les monto també des del dièdre i així no pateixo tant.

Coincideixo amb tu que els dos dièdres (Bages i de l’Avern) son tirant a suaus, però ben guapos i recomanables.

Ja provaré el 7c de la dreta de la “Y” (Oxigen), no l’he feta, però si dius que es guapo...mola!

La xapa que falta al 7a (Tàctica) deu ser la 3ª o 4ª, no se si te la pots saltar...quan el vaig encadenar fa un parell d’anys hi era segur, si no m’enrecordaria.

Les dos següents, La “Tècnica” y la “Ética” les tinc gravades al cervell, son genials, tens raó val la pena fer els segons llargs... tot i la reprisa, li donen un plus.

A veure si algú es mulla amb el grau de la de la dreta “Els Incondicionals”


Sobre les Guillaumes:

A veure si m’animo amb el “Sorru”, però jo no triomfo amb les del Brascó, em vaig barallar amb el 7b+ i el 7c (SQSCDMP) que comencen junts, a l’esquerra de la Xilum i no va haver manera d’aguantar-me als dos passos a bloc.
Molt dures comparades amb les dues de la seva esquerra.
Recomanr-vos del mateix autor un 7a+ molt llarg a l’esquerra del tot (Pernambuco), una obra mestra, per mi 7b/+. Poc tocat i ben picant.

TRanki ha dit...

Ei Piju...

Sobre OXYGEN: El grau li dóna el pas de la segona xapa, una apretada a mort bastant digital...la resta es va fent amb bidits i canto més agraït...oju que el pas de baix és putilla, de peus, lefa i rebotillos...

Respecte a GUILLEUMES: heheheh....no et posis com a referncia les de la esquerra de la Xylum...són un retall de Stbnet enmig de roca blanca...és a dir, una mica absurdes...el 7b+ NOMËS és un bloc de la xapa a la vira...i el 7c igual una mica més llarg...
La "s" té una entrada a mirar-se molt bé...al final si controles com clavar el peu la regleta inhumana la veus bona i tot...la placa sembla duríssima però va sortint...tècnica i de bidits molt curts...un repòs abans de entrar a la vira horitzontal et dóna aire de nou. Comences amb un bloqueig per entrar al avira ( roma, posa't una cinta llarga per xapar bé)...i fas un pas de trave fins una mena de teula, ajuntes mans, esquerra a bidit i en el mateix bidit el pilles lateral amb dreta...esquerra a un bidit, col.loques peus sobre la teua i entres a la secció on ALLUNYA....és una mena de ball de rebots i retorns a preses de bidit sense moure massa peus, fins que pilles canto bò. Repòs i secció terç final...un altre repòs millor i passos de avantbraç amb monodit inclòs i dinàmic slab entrant a R.

Es munta bé excepte la "S"...allunya força (és obligat necessàriament donat que sinó la corda fregaria...l'equipament està molt ben pensat)...i et cal un pal o anar molt a muerte, sinó és rotllo psicobloc ( costa de veure el pas i cada vegada voles)...

A CELIAVERN tens la peli de AFTERNOON SESSIONS GUILLEUMES, la darerra via filmada és la S, i ensenya tot el crux molt bé, rotllo flaix...

I lo ditx...NO PROBLEM, no hi ha cap pas tant "burro" com el que dius al 7b+ o al 7c...és molt diferent...molt més via....

Anònim ha dit...

Per mi les dos son 7b+, les vaig fer a vista i per escalfar però patint com un gos. Crec que son boníiiiiiiiiiiiisimes. Felicitats als equipadors, per cert la de l'esquerre possible pinyo perillós (o si més no espantós) al principi.

Piju ha dit...

Ei Anònim!

Felicitats pels “a vista”! ...aquests son de veritat, que les dues estan poc marcades!...quin bow!

ja recordo "l'excursioneta" que comentes...uff!

Gràcies per la info...ara els graus ja estan mes clars i el millor de tot es que dius: que son ben guapes, això es el mes important per motivar-se a encadenar-les...ja tinc feina!