dimecres, de maig 16, 2007

actualitat de la Tossa (05.07)

Període de tranquilitat pel que fa obertures, el mes maco i lògic del sector principal ja està obert. Alguna línia queda, però ja està reservada per col.legues que volen equipar-les.

Pel que fa a mi, el futur està en la cara nord, el pany de paret mes gran, fins a 20m. però hi caldrà sanejar molt i crec que només seran aptes les fissures.




Foto: La North Face...terreny verge. El sectors equipats són a la franja de dos pisos de la dreta que es difuminen dins el bosc.

De moment l’actualitat està en solucionar els projectes pendents i començar el reequipament.


Li he donat uns pegues en solitari a la “enlluernat i confós”; la secció dura encara està pendent de sol.lucionar. A veure si ve la inspiració...crec que anirà al voltant del 7c.


Pel que fa l’altre via que queda amb interrogant, la de la presa artificial, doncs he mirat de fer l’entrada directa, sense tocar aquesta presa, però m’ha semblat estratosfèrica. Tant en una versió com en l’altre, falta posar-hi la 1º expansió, feina que haurien de fer els seus autors, a mi no em motiva.


Encadenada una de les que em faltava provar, la via que van obrir l’Abel i el Jordi a la cara Nord (pis superior), fins ara massa humida. Sense tocar la fissura, ells li donaven 6c...doncs m’hi he hagut de penjar una estona per poder escollir quines eren les mini-regletes bones!.
Definitivament es molt mes difícil. Suposo que com que es dediquen al bloc l’han graduat amb aquesta escala i a la baixa, perquè jo li donaria 7b anant a vista. Al final, a la ressenya la deixo com a 7a/b i que cada un en tregui les seves conclusions. També es pot fer totalment per la fissura-diedre de la dreta i surt un V+.

Foto: la via en qüestió es la nº 33 de la llista.




Encadenada l’entrada directa de la nº 18. Es veia una mica tocada, o sigui que no crec que l’hagi descoberta jo. Sis passos de bloc en desplom molt txulos que es mereixen que hi posi una xapa per deixar-ho equipat. Espero fer-ho en breu. Aquest tram es un 7a/b de via.


Nota: Comença el període d’excursions escolars al turó, això vol dir llaunes i papers que tiraran des del prat de dalt la "simpàtica i educada" quitxalla.

Si veniu a escalar, recolliu-ne alguna i ajudeu a mantenir-ho net.